Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

“Σχεδιαζόμενες περικοπές στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων παιδικών σταθμών.”

"Αντιμέτωπο με την κοινή λογική" χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, τον σχεδιασμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξουν δραστικές περικοπές στα προγράμματα των παιδικών σταθμών.


Σε ερώτηση που απηύθυνε προς τον υπουργό Εργασίας, επεσήμανε ότι "οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, που θα διαχειριστεί το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από το οποίο χρηματοδοτείται η «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σχεδιάζουν να περιορίσουν τον μέσο όρο των ωφελούμενων γυναικών στις «16.000 κατ' έτος» μέχρι το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, μόνο για την τρέχουσα περίοδο (2013/2014) οι αιτήσεις ενδιαφερομένων γυναικών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ξεπέρασαν τις 90.000.


Δυστυχώς, η κυβέρνηση", πρόσθεσε, "προσηλωμένη στις μνημονιακές πολιτικές, της οικονομικής και κοινωνικής λιτότητας, συνεχίζει να καταργεί κοινωνικά κεκτημένα και παροχές ύψιστης και ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικογένεια. Σε συνέχεια λοιπόν των περικοπών των επιδομάτων μητρότητας και τοκετού που εκμηδενίστηκαν, πολεμούν πολύτεκνους και δυσκολεύουν τη ζωή γονιών και παιδιών με τους νέους σχεδιασμούς τους, οι οποίοι θέτουν υπό αμφισβήτηση την βιωσιμότητα και την διάρκεια προγραμμάτων, όπως αυτό της Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής.

Επειδή, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν καταστήσει την Ελλάδα, μια χώρα «περιορισμού» της οικογένειας, μία χώρα «ανελέητου κυνηγητού» των νέων ανθρώπων.

Επειδή, πέραν της απουσίας της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας, επικρατούν στενοκεφαλιά και παραλογισμός.

Επειδή, ο «κίνδυνος φτώχειας» για τα νοικοκυριά με παιδιά είναι τρομακτικών ποσοστών, σύμφωνα και με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Επειδή, οι εργαζόμενες μητέρες, οι οικογένειες με παιδιά, τα ίδια τα παιδιά, οι άνεργες και οι άνεργοι χρειάζονται έμπρακτη καθημερινή στήριξη με τη φύλαξη των παιδιών τους για να τα βγάλουν πέρα στην προσπάθειά τους να κρατήσουμε την δουλειά τους ή να βρούνε κάποια δουλειά", ρωτά τον αρμόδιο υπουργό "για ποιο λόγο και με ποια αιτιολογία σχεδιάζονται αυτές οι περικοπές;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...