Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η όπερα Rusalka στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Το επόμενο έργο από την Metropolitan Opera θα είναι η Rusalka του Antonin DvorakΤο επόμενο έργο από την Metropolitan Opera θα είναι η Rusalka του Antonin Dvorak

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν του βραβευμένου προγράμματος The Met: Live in HD, με τη νέα παραγωγή Eugene Onegin του Peter Ilyich Tchaikovsky. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει 6 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2013 - 2014, που θα μεταδοθούν από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.


Επόμενη παράσταση είναι το κλασικό αριστούργημα Rusalka του Antonin Dvorak, στις 8 Φεβρουαρίου. Η σπουδαία Rene'e Fleming επιστρέφει σ΄έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους, ερμηνεύοντας τη μαγευτική άρια Τραγούδι στη Σελήνη, στη συγκινητική όπερα-παραμύθι του Dvorak. Ο τενόρος Piotr Beczala, συμπρωταγωνιστεί ως Πρίγκιπας, η Dolora Zajick υποδύεται τη Γιεζιμπάμπα και στο πόντιουμ, είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.

Η όπερα παρουσιάζει με αριστουργηματικό τρόπο τον τραγικό έρωτα μιας νύμφης του νερού κι ενός θνητού Πρίγκιπα. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Η Μικρή Γοργόνα. Η super star, Renée Fleming στον ομώνυμο ρόλο, προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του θνητού Πρίγκιπά της και ερμηνεύει με μοναδική μαεστρία τη διασημότερη άρια της Rusalka, Τραγούδι στη Σελήνη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...