Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία η Ημερίδα σύνδεσης της Κρητικής παραγωγής με τις τουριστικές μονάδες, στο Μαλεβίζι

Με τη συμμετοχή πολλών ξενοδόχων, παραγωγών αλλά και τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε στο Τεχνόπολις, η Ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Μαλεβιζίου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και θέμα: «Κρητική παραγωγή και τουρισμός – Ευκαιρία διαφοροποίησης και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος».

Στόχος της Ημερίδας ήταν να έρθουν πιο κοντά παραγωγοί και ξενοδόχοι και να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας μεταξύ τους, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Στο πλαίσιο αυτό, λειτούργησε έκθεση τοπικών προϊόντων και έγιναν εισηγήσεις από την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντου – Σκορδαλάκη με θέμα «Ο Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των αγροτικών προϊόντων», από τον πρόεδρο του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Dr Αλέξανδρο Στεφανάκη, με θέμα «Η δυναμική της Κρητικής παραγωγής» και από τον Δ/νων Σύμβουλο των ξενοδοχείων Creta Maris και Candia Maris Ανδρέα Μεταξά με θέμα «Creta Maris – Δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν βασισμένο στην Κρήτη».

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλάκης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο τίτλος της Ημερίδας, δίνει με ακρίβεια το στίγμα των προσπαθειών μας. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει μια ουσιαστική επαφή μεταξύ των παραγωγών του δήμου και των ξενοδόχων του Μαλεβιζίου.

Πιστεύω ακράδαντα – και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συμφωνήσετε – ότι τα προϊόντα του τόπου μας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα από την άλλη, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και οι ιδιοκτήτες τους, ψάχνουν διαρκώς τρόπους διαφοροποίησης από τον διεθνή ανταγωνισμό. 13 χιλιάδες κλίνες έχουμε στο Μαλεβίζι, που φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδων τουριστών. Καταλαβαίνετε λοιπόν τον όγκο της παραγωγής που μπορούν αυτές οι μονάδες να απορροφήσουν.

Ως δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, καταβάλλουμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας προσπάθειες προώθησης των τοπικών προϊόντων. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω:

Την τοποθέτηση προθηκών προβολής με τοπικά προϊόντα σε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου μας, τη συνεργασία μας με διάφορες ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, τη συμμετοχή μας με περίπτερο στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, τη δημιουργία εκδηλώσεων προβολής σε κεντρικά σημεία του δήμου μας, με έκθεση τοπικών προϊόντων, κ.α.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι εάν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, το αποτέλεσμα μόνο οφέλη θα έχει για όλους. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι εύκολο, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να ενισχυθεί η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει, έτσι ώστε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας και να επιδιώξουμε τέτοιου τύπου συνεργασίες.

Οι ομιλητές της Ημερίδας, ως άριστοι γνώστες του αντικειμένου, θα μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για όλες τις παραμέτρους τέτοιων συνεργασιών και τους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Εύη Αποστολάκη, η οποία και είχε το βάρος της διοργάνωσης. Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλη Αλιφιεράκη για την πολύ καλή συνεργασία μας. Να ευχαριστήσω τέλος τον εξαίρετο δημοσιογράφο Κώστα Βασιλάκη που θα συντονίσει την Ημερίδα μας, όλους τους εισηγητές, τους παραγωγούς και τους ξενοδόχους για τη συμμετοχή τους, την οικογένεια Τσαγκαράκη, ιδιοκτήτες του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, που μας φιλοξενούν απόψε, αλλά και όλους εσάς που ήρθατε σήμερα εδώ, για να υποστηρίξετε την προσπάθεια.

Ελπίζω και εύχομαι η αποψινή εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή καλών και γόνιμων συνεργασιών. Καλή τουριστική χρονιά να έχουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...