Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ζωντανά στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο

Αυτόν το χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει ζωντανά σε ένα μεγάλο κύκλο εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα την καινούργια του δουλειά.


Το Ηράκλειο υποδέχεται τον αγαπημένο τραγουδοποιό και την παρέα του σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο club "Μύλος" με ώρα έναρξης στις 22:30 (τιμή εισιτηρίου: φοιτητικό 8 ευρώ χωρίς ποτό και κανονικό 12 ευρώ χωρίς ποτό) και ακολουθεί το Ρέθυμνο όπου ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι "Φτερωτές Κιθάρες" θα εμφανιστούν στο Κτήμα Θυμέλη" με τις πόρτες να ανοίγουν στις 22:00 (τιμή εισόδου 10 ευρώ).

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος με τον οποίο ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνοδεύει τις εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα - "Το πλοίο θα σαλπάρει… από του Αιγαίου τα νερά… ως το Θάλασσά μου σκοτεινή" - πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές κιθαριστικές εκδοχές.
 
Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό σαν μια μελέτη πάνω στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό.
 Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο, ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις "Φτερωτές Κιθάρες".

Αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς, οι "Φτερωτές Κιθάρες" θα παρουσιάσουν αυτές τις διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμείξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα.
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...