Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

"Αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας"

«Αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σήμερα στο "ΣΚΑΙ TV", τονίζοντας πως «δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να προκηρύσσονται εκλογές με αποτέλεσμα μετά το 2004 καμία κυβέρνηση να μην εξαντλεί την 4ετία».


Ο κ. Κεφαλογιάννης, μεταξύ άλλων τόνισε πως «η διαφορετική γνώμη είναι στοιχείο μιας νέας σύνθεσης. Θέλουμε οι εκλογές και οι περιφερειακές εκλογές να είναι στην ουσία ένα πρόκριμα να αλλάξει η κυβέρνηση και η κυβερνητική καταστροφή και συγχρόνως να αναδείξουμε τι Ευρώπη θέλουμε και τι ρόλο θα παίξουν οι περιφέρειες».


Μπουσδούκου: Ποιους να ενώσουν;

Μ. Κεφαλογιάννης: «Δεν μπορεί σε αυτήν την χώρα να μην μπορούμε να μιλάμε».

Μπουσδούκου: Άρα και με την αξιωματική αντιπολίτευση να σας ενώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε πως είναι βέβαιο ότι «επιθυμούμε και αυτό θα κάνουμε είναι να πάμε σε εκλογές το 2016. Πιστεύω ότι αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ - αυτό θα ήταν καλό διότι πρέπει να υπάρχουν 1ον συναινέσεις και συγκλίσεις σε μεγάλα θέματα το οποίο δεν υπάρχει. Δεν μπορεί σε αυτήν τη χώρα με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να προκηρύσσονται εκλογές με αποτέλεσμα μετά το 2004 καμία κυβέρνηση να μην εξαντλεί την 4ετία».

Επεσήμανε πως «αν κάτι εμάς μας χαρακτήριζε την περίοδο που η Ελλάδα αναπτυσσόταν και θεμελίωσε μία δημοκρατία καλή, σήμερα έχουμε όλα τα προβλήματα να επιλύσουμε συσσωρευμένα και εκεί χρειάζεται η συναίνεση. Είχαμε αυτό το καλό στοιχείο ότι τα κόμματα που έβγαιναν εξαντλούσαν την 4ετία. Ίσως στην αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να δούμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Μία ώριμη χώρα πρέπει να έχει και συγκλίσεις. Το ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια είναι απόρροια της συμφωνίας που έχει γίνει. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μας ενώσουν…
Βεβαίως είμαστε σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την 1η μέρα (ο διάλογος) των διπλών εκλογών και μάλιστα υπήρχε μία  πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία, δεν μπορεί ο ένας να κάθεται απ' έξω μόνο για κριτική».

Δ. Βίτσας: Ο Σόιμπλε μιλάει για την αναγκαιότητα ενός νέου δανεισμού. Το αφήνουμε στον αέρα, το πρώτο που ρωτάς είναι γιατί να δανειστώ αν είναι να δανειστώ για να πληρώσει τα προηγούμενα δανεικά… αν είναι να δανειστώ να δανειστώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για να επιτύχω μία ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Απαντώντας στο σχολιασμό του κ. Βίτσα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «στις αυτοδιοικητικές πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες και βλέπετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα. Δεν θέλουμε να χρωματίσουμε πολιτικά τις αυτοδιοικητικές».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...