Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Τροπολογία με εισηγητή τον Λευτέρη Αυγενάκη


Αλλαγές στην λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, εισηγείται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την σημερινή, επί των άρθρων συζήτηση, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις».


-Δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εγγράφων στο ΓΕΜΗ με απλή ηλεκτρονική αντί για ψηφιακή υπογραφή. Η ηλεκτρονική υπογραφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μεταβολών, στις οποίες προβαίνει, είτε το ίδιο το νομικό πρόσωπο, δηλαδή η επιχείρηση, είτε φυσικό πρόσωπο το οποίο την εκπροσωπεί.

-Επισπεύδεται κατά έξι μήνες η αποκλειστική ηλεκτρονική υποβολή και ηλεκτρονική έκδοση αντιγράφων, αποσπασμάτων των πράξεων και στοιχείων που εμφανίζονται στη Μερίδα και πιστοποιητικών από το ΓΕΜΗ. Συγκεκριμένα η δυνατότητα έγγραφης υποβολής αίτησης και η έντυπη χορήγηση αντιγράφων κλπ. θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2014. Στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα η ελάφρυνση των επιχειρήσεων και του δημοσίου. Οι ενδιαφερόμενοι διατηρούν τη δυνατότητα να ζητήσουν την ταχυδρομική αποστολή εγγράφων.

-Καταργείται το μητρώο προμηθευτών που συνάπτουν με τους καταναλωτές συμβάσεις από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, που τηρείται τώρα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καθώς οι επιχειρήσεις αυτές καταγράφονται ήδη στο ΓΕΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...