Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ηράκλειο: "Κανένας μαθητής χωρίς κουλούρι, κανένα παιδί χωρίς φαγητό"!


Τρόπους να βοηθηθούν ουσιαστικά και με διακριτικότητα οι μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και σίτισης αναζητά ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.



Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος προσανατολίζεται να έρθει ακόμη και σε συμφωνία μείωσης των ενοικίων στα κυλικεία σε αντάλλαγμα να δίδονται τρόφιμα σε μαθητές που έχουν ανάγκη.


Μάλιστα ίσως και σήμερα αναμένεται να γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για να υπάρξει αυτή η συμφωνία που θα εξασφαλίσει στους μαθητές εκείνους που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τα απαραίτητα προς το ζειν. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που επεσήμανε ότι στόχος του δήμου είναι ‘να μην επιτρέψει σε αυτή την οικονομική κρίση να αφήσει έστω και ένα μαθητή χωρίς φαγητό’!

“Εμείς θέλουμε να κινηθούμε διακριτικά σε αυτό το θέμα που είναι πολύ λεπτό. Δεν πρέπει να υπάρξουν λάθη, κανένας μαθητής ή οικογένεια δεν πρέπει να αισθανθούν άσχημα επειδή βρίσκονται σε μια μεγάλη ανάγκη’ ανέφερε ο δήμαρχος που δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό.

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση έκτος του δημάρχου και ατών αρμοδίων αντιδημάρχων (Μπολάκης, Αγαπάκης Κα.) θα είναι καλεσμένοι οι κυλικιάρχες, διευθυντές Σχολείων, εκπρόωσποι από τις λαικές αγορές σε μια προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός.

Από τη μια ο δήμος να μειώσει στο μετρο του Νόμιμου και του δυνατού τις τιμές των μισθωμάτων και από την άλλη να δίνουν τρόφιμα σε μαθητές που έχουν εντοπιστεί αποδεδειγμένα να έχουν ανάγκη. Σε αυτά θα προστίθενται φρούτα και λαχανικά από τους ανθρώπους που είναι στις λαϊκές αγορές…

Για τη ΔΕΗ

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η απόφαση του δήμου για τη ΔΕΗ στο πλαισιο που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.

Έτσι στο δήμο όπως και σε κάθε Δήμο θα συγκροτηθούν Επιτροπές αποτελούμενες από εκπροσώπους των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και των Περιφερειών, εκπρόσωπο της ΔΕΗ και εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ. Σκοπός των επιτροπών αυτών, είναι να επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τα οποία θα επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο.

Σε αυτές τις επιτροπές οι Δήμοι αλλά και η Εκκλησία θα αποστείλουν, το ταχύτερο δυνατόν, τις καταστάσεις με όσους είχαν ενταχθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 στις κοινωνικές και προνοιακές δομές των Δήμων των Περιφερειών και της Εκκλησίας και στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους, για να δρομολογηθεί η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ξεκινά εντατική καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με στόχο να ενημερωθούν και να ενταχθούν σ΄ αυτό όλοι οι δικαιούχοι. Ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι διαδικασίες ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Παρέχεται έκπτωση έως 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, δηλαδή κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δομές κοινωνικών συσσιτίων και άλλων δομών αλληλεγγύης, με βάση Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα.

Δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός αποτελούμενος από εκπροσώπους ΥΠΕΚΑ, ΔΕΗ, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξει συνεχής παρακολούθηση των προβλημάτων και να δρομολογείται η άμεση επίλυσή τους.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...