Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη: Ιδού η... πρωταθλήτρια εταιρεία στη φοροδιαφυγή!

Είναι η εταιρεία που έσπασε όλα τα ρεκόρ φοροδιαφυγής στην Κρήτη - Σε καμία άλλη δεν έχει επιβληθεί τέτοιο πρόστιμο... 


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως, σε επίπεδο Κρήτης. εισαγωγική εταιρεία κρεάτων με έδρα τα Χανιά, που με παρένθετες εταιρείες - "φαντάσματα", ξεγελούσε το κράτος και ξεγλιστρούσε από τη μέγγενη των φορολογικών ελέγχων.


Σύμφωνα με το cretalive.gr, εδώ και 3 χρόνια το ΣΔΟΕ Κρήτης προσπαθούσε να λύσει το "γόρδιο δεσμό" καθώς η αρχική εταιρεία είχε κλείσει, ουσιαστικά όμως συνέχιζε με άλλο όνομα. Μετά από επιμονή και κόπο, βρέθηκαν τα στοιχεία και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καλείται τώρα να πληρώσει, πρόστιμο - μαμούθ ύψους 51 εκ. ευρώ!

Πώς έστησε το κόλπο και ξεγελούσε το κράτος 

Ο μεγαλοεισαγωγέας εδώ και χρόνια έφερνε κρέατα από Βέλγιο, Ολλανδία και άλλες χωρες της ΕΕ και παρ'ότι έκανε ο ίδιος τις εισαγωγές, εμφάνιζε δήθεν εταιρείες της Βορείου Ελλάδος να κάνουν τις εισαγωγές, με αποδέκτη τελικά τον Κρητικό επιχειρηματία. Στην πραγματικότητα, οι τρεις εταιρείες ήταν εικονικές και εξέδιδαν τιμολόγια χωρίς να έχουν καμία άλλη (πραγματική) δραστηριότητα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, διαπίστωσε μόνο για την 3ετία 2007-2009, περίπου 3.800 παραβάσεις, 900 περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων και άλλα αδικήματα που αφορούν τη μη έκδοση τιμολογίων και μη διατήρηση φορολογικών στοιχείων.

Το ΣΔΟΕ για τη χρήση του 2007, καταλόγισε στην εταιρεία πρόστιμα ύψους 9,3 εκ. ευρώ για το 2008 19,8 εκ. ευρώ και για το 2009 21,8 εκ. ευρώ, με τη "σούμα" να φτάνει το ασύλληπτο ποδό των 51,4 εκ. ευρώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...