Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη: Δικηγόρος εξαπατούσε δανειολήπτες

Ένας δικηγόρος από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, που διέμενε και εργαζόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, εμφανίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, να έχει εξαπατήσει απελπισμένους δανειολήπτες, παρουσιαζόμενος ως σωτήρας. 


Η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

«Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) οφείλει, ως νόμιμη και πιστοποιημένη Καταναλωτική Οργάνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να ενημερώσει και να προστατέψει τους καταναλωτές της Κρήτης από τα «νύχια» επιτηδείων που εμφανίστηκαν στη Κρήτη, στήνοντας ιδιωτικά γραφεία με ψευδεπίγραφους τίτλους, αποσκοπώντας και στοχεύοντας να εκμεταλλευτούν πελατειακά και οικονομικά τους απελπισμένους δανειολήπτες ως δήθεν δανειο-σωτήρες.


Τέτοιος είναι ένας δικηγόρος που τον τελευταίο χρόνο έστησε στο Ηράκλειο «ιδιωτικό μαγαζί» ως Πρόεδρος δήθεν Καταναλωτικής Οργάνωσης μη πιστοποιημένης, μη εποπτευομένης, μη αναγνωρισμένης.

Είναι γνωστό ότι ως δικηγόρος έχει κώλυμα από το νόμο να παριστάνει τον Πρόεδρο τέτοιων κινήσεων και για το λόγο αυτό ήδη ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και ποινικά από τις διωκτικές αρχές του τόπου μας, κατόπιν καταγγελίας της Π.ΟΜ.Ε.Κ. [Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών], της ΕΝΚΗ Κρήτης και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Ο στόχος και οι μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου δικηγόρου για παραπλάνηση του καταναλωτή ήδη έχουν αποκαλυφτεί και έχει διωχτεί και από δικηγορικούς συλλόγους και Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα.

Οφείλουμε ως Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου - Κρήτης, να ενημερώσουμε την κοινωνία, μετά και από τις καταγγελίες που δεχόμαστε από ανυποψίαστους δανειολήπτες. Οι άνθρωποι αυτοί παραπλανήθηκαν ψάχνοντας διέξοδο και ήρθαν σε επαφή με το γραφείο του Δικηγόρου, στον οποίο πλήρωσαν ακριβά τη «πώληση» της προφορικής ελπίδας για τη δήθεν σωτηρία τους.

Εφιστούμε την Προσοχή και Συστήνουμε στους καταναλωτές, να απέχουν από τέτοιες οργανώσεις, που με το αισχρό πρόσχημα της προστασίας δανειοληπτών, προβαίνουν σε απροκάλυπτη άγρα πελατών, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα αρπάζοντάς τους χρήματα [...]

Οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για ορθή και τεκμηριωμένη άποψη της υπόθεσής τους, με υπεύθυνη στάση και μόνιμη παρουσία στον τόπο μας, χωρίς να κινδυνεύουν από παραπλανητική εξαπάτηση και οικονομική αφαίμαξη, μπορούν να απευθύνονται: στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου - Κρήτης, στα γραφεία των έγκριτων Νομικών του τόπου μας και στους Δικηγορικούς Συλλόγους».


Με πληροφορίες από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...