Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ειρηνικές διαδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.

Τιμώντας τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και με αναφορές στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε Ηράκλειο και Χανιά.


Στο Ηράκλειο 

Με δυο συγκεντρώσεις και πορείες που ολοκληρώθηκαν απόψε, τιμήθηκε στο Ηράκλειο η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου . Στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, την ΕΛΜΕ, και φοιτητικούς συλλόγους και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Συνταξιούχων, η Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

Στα Χανιά

Ειρηνικά χωρίς εντάσεις, και με τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου να κυριαρχούν ήταν τα δυο συλλαλητήρια που οργανώθηκαν και στα Χανιά για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζικοί φορείς και σωματεία, συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες που στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και των μέτρων, που επιβάλει η Τρόικα.
Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Τζανακάκη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ένας από τους συμμετέχοντες πέταξε καπνογόνο προς τις αστυνομικές δυνάμεις σε μικρή απόσταση πίσω από την πορεία, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Συγκέντρωση στην πλατεία 1866 και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ. Και σε αυτή την πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του φασισμού και της ακολουθούμενης σήμερα πολιτικής.

Και στα δυο συλλαλητήρια μετείχαν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...