Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Λευτέρης Αυγενάκης


Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ορίζεται μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) όπως γνωστοποιεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ακόμη με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης συμμετέχει ως μέλος, στην Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Ο.Α.Σ.Ε.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για την διαφύλαξη της ασφαλείας στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1975 στο Ελσίνκι ως Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και μετονομάστηκε στο όνομα που έχει σήμερα το 1995. Σκοπός του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση, η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις, καθώς και να προάγει τη συνεργασία στην περιοχή. Οι 56 χώρες που συμμετέχουν βρίσκονται στην Ευρώπη, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αμερική και καλύπτουν το σύνολο του Βορείου ημισφαιρίου.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία συγκροτείται από τους κ.κ. Μαυρουδή Βορίδη ως επικεφαλής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, Λευτέρη Αυγενάκη, Ανδρέα Ψυχάρη, Γιώργο Βαρεμένο, Παναγιώτη Ρήγα, Τέρενς Κουίκ, Ιωάννη Πανούση και Αθανάσιο Παφίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...