Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πρωταθλητής το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Σε «πρωταθλητή» αναφορικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις του δεκάμηνου αναδεικνύεται το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος, το «Νίκος Καζαντζάκης» δέχθηκε 2.485.84 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ  το αντίστοιχο μέγεθος για το «Ελ. Βενιζέλος» διαμορφώθηκε στα 2.357.670 εκατ. Οι διεθνείς αφίξεις δηλαδή στο αεροδρόμιο των Αθηνών ήταν κατά 12.817 λιγότερες, σε σχέση με το "Ν.Καζαντζάκης".


Υπό τον όρο ότι τα στοιχεία του ΣΕΤΕ θα οριστικοποιηθούν και ότι οι αφίξεις του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου δεν θα αλλάξουν τη συγκεκριμένη εικόνα, το αεροδρόμιο των Σπατών φαίνεται ότι έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο αφίξεων.

Σύμφωνα με το capital.gr, η συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα λόγω και των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων, αλλά και της έλλειψης υποδομών αποτελεί βασική αιτία της μείωσης των τουριστικών αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος».  Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του ΣΕΤΕ, στην εξαετία 2007-2013 οι αφίξεις στην Αθήνα ήταν λιγότερες κατά 619.482.  

Αλλά και τα υψηλά τέλη χρήσης του αεροδρομίου, έχουν πλήξει τον αριθμό των αφίξεων του Ελ. Βενιζέλος, όπου οι απώλειες των επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στις 500.000.

Σημειώνεται ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει το αεροδρόμιο της Ρόδου (1.787.517 αφίξεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...