Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

40 εκ. ευρώ χρωστούν σε ρεύμα και νερό οι Ηρακλειώτες

Αβάσταχτο βάρος για τα νοικοκυριά της Κρήτης αποδεικνύονται οι λογαριασμοί των οργανισμών κοινής ωφέλειας, καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί μόνο στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ στο Ηράκλειο φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση του αριθμού των απλήρωτων λογαριασμών για τη ΔΕΗ αγγίζει το 200%!

Το πρόβλημα των υπέρογκων οφειλών αλλά και της ανάγκης διακανονισμού των λογαριασμών έθεσε στις τοπικές διοικήσεις των οργανισμών ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι ρεύμα και νερό είναι στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.


Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV" στο χθεσινό αναλυτικό δελτίο ειδήσεων, λυγίζουν τα νοικοκυριά κάτω από το αβάσταχτο βάρος των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, που φτάνουν να κοστίζουν μαζί με τα χαράτσια όσο ένας βασικός μισθός, είτε ολόκληρο το επίδομα ανεργίας χιλιάδων πολιτών που παλεύουν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί μόνο στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ στο Ηράκλειο φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Την εικόνα αυτή ανέδειξαν οι συναντήσεις του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη με τους επικεφαλής της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, οι οποίοι από την πλευρά τους επεσήμαναν πως και οι δύο οργανισμοί καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στην περίπτωση της ΔΕΗ στο Ηράκλειο οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι έχουν αυξηθεί κατά 200% και οι υπηρεσίες της Κρήτης εκδίδουν περίπου 100 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης την ημέρα.
Μόνο με διακανονισμό μπορούν να καλύπτουν πλέον τις υποχρεώσεις τους τα νοικοκυριά, όπως επισημαίνουν οι πολίτες που βρέθηκαν στα γκισέ των δύο οργανισμών για να καλύψουν όπως μπορούν τις υποχρεώσεις τους.

10 εκατ. οι οφειλές στη ΔΕΥΑΗ

Τα 10 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν οι ανεξόφλητες οφειλές και προς της ΔΕΥΑΗ, η οποία καθημερινά εκδίδει περίπου 40 εντολές διακοπής της υδροδότησης. Όπως επισημαίνει σε κάθε τόνο ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Γιώργος Στειακάκης, η αφαίρεση του υδρομέτρου είναι το ύστατο μέσο και εφαρμόζεται όταν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί δύο ετών.
Αναγνωρίζοντας ότι το νερό αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό, η ΔΕΥΑΗ δίνει κάθε δυνατότητα διακανονισμού, όπως επισημαίνει ο κ. Στειακάκης, καλώντας τους πελάτες που έχουν οφειλές να τις ρυθμίσουν.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη / neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...