Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών στο Ηράκλειο

Το πρώτο διεθνές συνέδριο με θέμα «Πολιτιστικές αξίες και τουριστική ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές» διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο μετέχουν ερευνητές, εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών και άλλων αναπτυξιακών φορέων, αντιπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών, επιχειρηματίες τουρισμού από Σλοβενία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ουγγαρία και Ελλάδα. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να τονίσει ότι ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και στις νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών, ώστε ν’ αναδειχθεί σ’ έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν προτάσεις αξιοποίησης των πολιτισμικών πόρων και θα παρουσιαστούν πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη με σημαντικά αποτελέσματα, σε διάφορες περιοχές των χωρών αυτών.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τρία παράλληλα διαδραστικά εργαστήρια με την εξής θεματολογία:

1. Υπεύθυνος τουρισμός: η διαχείριση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε αγροτικές περιοχές, με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων φορέων

2. Ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης για την ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών και μικρής κλίμακας πολιτιστικών σχεδίων για τον τουρισμό

3. Πολιτιστικός τουρισμός σε αγροτικές περιοχές: κίνητρα τουριστικής ανάπτυξης, προώθηση και καθιέρωση προορισμών

Το συνέδριο αποτελεί μέρος του Προγράμματος “Synergy of Culture and Tourism: Utilisation of Cultural Potentials in less favoured rural regions (SY_CULTour) στη διάρκεια του οποίου επιλέχθηκαν και μελετήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης των πολιτισμικών πόρων της Κρήτης και της ενσωμάτωσής τους στο τουριστικό προϊόν. Μετά από ενδιαφέρον των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών Παλιανής και Αγίου Θωμά υλοποιήθηκαν πιλοτικές δράσεις εφαρμογής των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πιλοτικές αυτές περιοχές και θα δουν από κοντά τις πολιτιστικές διαδρομές που δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Η συμμετοχή στο συνέδριο και στην εκπαιδευτική εκδρομή είναι δωρεάν αρκεί να προηγηθεί δήλωση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στο e-mail: papadaki@katartisi.gr. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα: http://sycultourconference.blogspot.gr/.

Το έργο SY_CULTour και το Συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα South East Europe και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...