Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στο Ηράκλειο η επόμενη Ελληνο - Γερμανική γενική συνέλευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Συνέλευση που πραγματοποιείται 22-23 Οκτωβρίου έχει ως θέμα «Ο δήμος του μέλλοντος» και τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και ειδικών και από τις δύο χώρες είναι, μεταξύ των άλλων, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση του νερού, η μετανάστευση, η περιφερειακή πολιτική στην Ευρώπη, η προώθηση του τουρισμού και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και στα πλαίσια της 4ης Ελληνο-γερμανικής Συνάντησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Νυρεμβέργη έγινε η ανακοίνωση και μάλιστα δια στόματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Ανγκελα Μέρκελ του Δημάρχου της Νυρεμβέργης αλλά και του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο .

Μάλιστα σε διαδικτυακό μήνυμα της η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στην Κρήτη και το Ηράκλειο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: Στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης ,εκεί όπου άνθισε ο αρχαιότερος πολιτισμός, ο Μινωικός. Εκεί όπου γεννήθηκε ο Δίας ο θεός της αφθονίας και της Φιλοξενίας εκεί θα φιλοξενηθούμε του χρόνου.

Εγκωμιαστικά όμως σχόλια για το Ηράκλειο και το Δήμαρχό του κ.Γιάννη Κουράκη απέσπασε από τους παρεβρισκόμενους η Αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Σχοιναράκη που τον εκπροσωπούσε λόγω κωλύματος του να συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος της Νυρεμβέργης και πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων Δρ.Ούλριχ Μάλυ ο οποίος δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το Ηράκλειο και συγκεκριμένα το 2010 και έχει μείνει ενθουσιασμένος και γι αυτό παροτρύνει πολλούς συμπατριώτες του να επισκέπτονται τη Κρήτη και ότι με χαρά θα βρεθεί ξανά στη πόλη .

Το Ηράκλειο κέρδισε αυτή τη μάχη ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες λόγω της πολύ καλής παρουσίασης που είχε προετοιμαστεί από το Δήμο Ηρακλείου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και έγινε από την κ. Σχοιναράκη και έτσι αποφασίστηκε η Πέμπτη συνάντηση να γίνει του χρόνου στη πόλη μας.

Παγκόσμιος πόλος


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή τονίζοντας σε δήλωσή του ότι το Ηράκλειο αποτελεί πλέον Παγκόσμιο πόλο που προσελκύει σημαντικά Συνέδρια, Συναντήσεις και Εκδηλώσεις και προβάλλει την πόλη μας και τη Κρήτη σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί τιμή αλλά και ευκαιρία ώστε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ( Πολιτισμό, Τουρισμό ,Κρητική Διατροφή ,Κρητικά Προϊόντα), επεσήμανε ο κ. Κουράκης .

Στη Συνέλευση παρεβρίσκεται και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ Ασκούνης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η Συνέλευση που πραγματοποιείται 22-23 Οκτωβρίου έχει ως θέμα «Ο δήμος του μέλλοντος» και τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και ειδικών και από τις δύο χώρες είναι, μεταξύ των άλλων, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση του νερού, η μετανάστευση, η περιφερειακή πολιτική στην Ευρώπη, η προώθηση του τουρισμού και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων.  prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...