Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Άνοιγμα στην κοινωνία κάνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Ιδρύματος και τον Ενιαίο Σύλλογο Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.


Σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον κόσμο για τα σοβαρά προβλήματα της διαθεσιμότητας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση,το Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησε στο prismanews.gr, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Μοάτσος. Είναι μια εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα. Πραγματοποιείται με στόχο ο κόσμος να ενημερωθεί και να μάθει για την ταυτότητα του πανεπιστημίου την πορεία και το έργο του" αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας "Ειναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με επιχειρήματα και όχι με φωνές.
Παράλληλα ο ίδιος σχολιάζει Επειδή είναι δύσκολο ο κόσμος να έρθει πάνω στο Πανεπιστήμιο και με δεδομένο ότι πολύ κόσμος δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται καθώς το συσχετίζουν με τα κτίρια του ΠΑΓΝΗ, αποφασίστηκε η εκδήλωση να γίνει στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.
Την ίδια ώρα,ο κ. Μοάτσος αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει απώλειες μόνο εξαιτίας της συγκεκριμένης διαθεσιμότητα αλλά και λόγω συνταξιοδότησης. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τα άτομα που χάνονται από τη διαθεσιμότητα, το Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο συνταξιοδοτεί το 5% του προσωπικού. Οπότε καταλαβαίνεται την δυσκολία των πραγμάτων, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...