Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πράσινο φως για την ανάπλαση οικισμών στην Κρήτη

Εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάπλαση οικισμών Μεγάλης Βρύσης Κρήτης προϋπολογισμού 675.000 ευρώ που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου".


Την ένταξη της μελέτης "Ανάπλαση οικισμών Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας ανακοίνωσε ο δήμος Γόρτυνας. Η μελέτη περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των δυο χωριών και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Συγκεκριμένα προβλέπει έργα σε ελευθέρους κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε κάποια πλατώματα που υπάρχουν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που ενώνει τα δυο χωριά.

Παράλληλα θα πλακοστρωθεί ο κεντρικός οδικός άξονας που οδηγεί στην έξοδο της Μεγάλης Βρύσης και θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποχέτευση όμβριων υδάτων και τον επαρκή φωτισμό του.

Επίσης θα δημιουργηθεί ένα πάρκο δραστηριοτήτων στον οικισμό της Μεγάλης Βρύσης, σε ένα δημοτικό οικόπεδο 1,5 στρεμμάτων. Εκεί θα κατασκευαστούν  θέατρο,  παιδότοπος και χώρος αναψυχής.

Σε δηλώσεις του Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του που ένα ακόμη σπουδαίο έργο πήρε το δρόμο προς την υλοποίηση, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εν λόγω μελέτη είχε εκπονηθεί από την πρώην δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο αισθάνεται δικαιωμένος ο ίδιος και οι συνεργάτες του. agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...