Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση και Ερώτηση Κεφαλογιάννη για το ΙΚΑ Μοιρών-Τυμπακίου

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή αλλά και επικοινωνία με τους Υπουργούς Υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Ιωάννη Βρούτση είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης για το θέμα της αναστολής λειτουργίας  του ΙΚΑ Μοιρών-Τυμπακίου. 

Ο κ.Κεφαλογιάννης τόνισε στους Υπουργούς ότι το εν λόγω παράρτημα εξυπηρετεί σχεδόν το μισό νομό Ηρακλείου αλλά και όμορους δήμους από το νομό Ρεθύμνου κρίνεται ως απαραιτήτως αναγκαία η διατήρηση του διότι όλοι οι ασφαλισμένοι και οι επιχειρήσεις  της νότιας Κρήτης θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το ΙΚΑ. Τόσο ο κ,Γεωργιάδης όσο και ο κ.Βρούτσης δεσμεύτηκαν ότι θα επανεξετάσουν το θέμα.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ανακοινωθηκε οτι ψηφιστηκε  από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΙΚΑ η αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ Μοιρών-Τυμπακίου, η μεταφορά των οργανικών θέσεων στο ΙΚΑ Ηρακλείου, καθώς και η ίδρυση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτο σημαινει για τους χιλιαδες ασφαλισμενους της Μεσσαρας Ηρακλειου Κρητης ανγκαστικη μετακινηση στο Ηρακλειο για παροχη υοηρεσιων υγειας και εξυπηρετηση απο τα τμηματα εσοδων, οικοδομων, ταμειου, παροχων και μητρωου

Η αγανακτηση των κατοικων της Μεσαρας, μετα το κλεισιμο και των ΔΟΥ της περιοχης εχει πλεον φτασει στο απροχωρητο.

Ερωτασθε εαν προτιθεσθε να ζητησετε απο το ΙΚΑ την ανθεωρηση της αποφασης αυτης, λαμβανοντας υποψη  τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μεσαράς, δεδομενου οτι το παράρτημα που έχει απομείνει, εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή, με πολλούς ασφαλισμενους?

Αθηνα 10/10/2013
Ο ερωτων  
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...