Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στην ανατ. Κρήτη οι περισσότερες δικογραφίες για εμπορία-παράνομη υιοθεσία βρεφών

Ξεπερνούν τις 40 οι δικογραφίες που σχετίζονται με κυκλώματα εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών.  

Οι περισσότερες από αυτές έχουν σχηματιστεί στη ανατολική Κρήτη και στην Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία δόθηκαν από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και εμπεριέχονται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Αυγούστου κατόπιν ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Αναλυτικά, από το σχετικό έγγραφο προκύπτουν τα ακόλουθα:

Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: Εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007 εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες. Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.

rethymnoguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...