Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πεζοπορία στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά

Μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Ίμπρου στα Χανιά, διοργανώνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών.


Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Το φαράγγι της Ίµβρου στα Σφακιά, νότια του νομού Χανίων είναι ένα από τα πιο επιβλητικά, στενά και βαθιά φαράγγια της Κρήτης. 

Ξεκινάει από το μικρό οροπέδιο του χωριού Ίμβρος και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες με υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Το μήκος του είναι περίπου 7 χλμ. και είναι εύκολο να το περπατήσεις, μιας και η διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδανική για παιδιά. Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2-3 ώρες.

Πρόκειται για ένα φαράγγι με βραχώδεις σχηματισμούς, στενό, επιβλητικό με άγρια βλάστηση και δέντρα που στην κυριολεξία φυτρώνουν μέσα από τους βράχους.

Το πιο όμορφο σημείο του φαραγγιού είναι στη μέση της διαδρομής όπου το πλάτος του φαραγγιού φτάνει μόλις τα 2 μέτρα. Θυμηθείτε να κρατάτε μαζί σας νερό γιατί μέσα στο φαράγγι δεν θα βρείτε πηγές. Μετά το φαράγγι θα γίνει στάση στο Φραγκοκάστελλο όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό ή καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...