Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Συλλαλητήριο από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για την 48ωρη απεργία στο δημόσιο

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο. Με κεντρικό σύνθημα » Ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του! Όλοι στον αγώνα!» οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδειξαν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές δώσανε το παρόν μέσα από τα μέτωπα που παλεύουν στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της εργατικής τάξης.

Στην κεντρική ομιλία, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων: »Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Με το»πολυνομοσχέδιο», που κατακαλόκαιρα ψηφίστηκε ουσιαστικά προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάνουν καθαρή την πρόθεση τους να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας,

Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση. Χρειάζεται οργάνωση, ενότητα, αγώνας για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού ».

http://rethemnosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...