Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η πρόταση του CNN για καλό φαγητό είναι η… Κρήτη

Σε αφιέρωμα του CNN για τις επιλογές που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη κατακτάει την πρώτη θέση στο φαγητό μιας και -όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα- πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς εδώ, κακό γεύμα!

"Σε απόσταση 90 λεπτών με το καταμαράν από τη Σαντορίνη, η Κρήτη είναι η Άγρια Δύση της Ελλάδας, όπου οι ντόπιοι είναι ανεξάρτητοι, έχοντας αγάπη για τα πυροβόλα όπλα.

Τα 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της είναι ευλογημένα με μικροκλίματα, εύφορο έδαφος και καλλιέργειες που δεν έχουν υποκύψει στη μάστιγα της βιομηχανικής γεωργίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι μελιτζάνες, οι φράουλες, το καρπούζι και τα άλλα φρούτα και λαχανικά που μεγαλώνουν εδώ έχουν... φυσική γεύση .

Η τοπογραφία του νησιού με τα βουνά, περικλείεται από ακτογραμμή που επιτρέπει να υπάρχουν δύο καλλιεργητικές περίοδοι, ενώ η Κρήτη αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το ελαιόλαδο, το τυρί και την παραγωγή κρασιού.

Φάτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ή καφενείο και θα δυσκολευτείτε να βρείτε κακό γεύμα, μιας και τα υλικά είναι τόσο καλά", αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...