Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Συναντήσεις Μαν. Κεφαλογιάννη για σύνδεση Βορίζιων- Ανωγείων μέσω ορεινού όγκου Νίδας

Kαι την απαγόρευση αλιείας από τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσαράς

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το ζήτημα της σύνδεσης των Δήμων Φαιστού και Ανωγείων από το επαρχιακό οδικό δίκτυο  Βορίζιων-Ανώγεια μέσω του ορεινού όγκου της Νίδας.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης όσο και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου Αναστάσιος Ιωάννου δεσμεύτηκαν ότι μετά και από τα σχετικά αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Βοριζίων  και Ανωγείων θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για την παραπάνω σύνδεση  η οποία θα λύσει πολλά προβλήματα συγκοινωνιακά ,τουριστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνης και θα προστατεύσει το μεγαλύτερο πρινόδασος της Κρήτης ,το δάσος του Ρούβα.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε τα γραφεία της  Περιφέρειας Κρήτης  όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη  κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ευρυπίδη Κουκιαδάκη από τους οποίους ζήτησε την επίσπευση της συμπληρωματικής αιτιολογημένης  μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οποία χρειάζεται για να οριστικοποιηθεί η απαγόρευση αλιείας από τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσαράς όπως ενημέρωσε  ο Υπουργός Γεωργίας κ. Τσαυτάρη τον κ. Κεφαλογιάννη σε πρόσφατη παρέμβαση του για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...