Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νέα διαμαρτυρία για τα λουκέτα στα σχολεία (VIDEO)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου ούτε ένα σχολείο να μην κλείσει εμφανίζονται τα μέλη της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου. Μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων "Δ. Θεοτοκόπουλος" πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στο νομό Ηρακλείου με βάση την υπουργική απόφαση καταργούνται τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών, παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Σε κλίμα έντασης

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης εκπαιδευτικοί και γονείς για το θέμα της συγχώνευσης των σχολείων στην Κρήτη.

Για το θέμα ο κ.Κλινάκης απάντησε ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη για το ποια σχολεία θα πρέπει να οδηγηθούν σε συγχώνευση. Εξάλλου αργότερα σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές στη διάρκεια συνάντησης στην Αθήνα, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, αν και ο κ. Κλινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εξελίξεις να είναι και θετικές για κάποια από τα αιτήματα, καθώς είχαν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Κλινάκης διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν προβλέπεται καμία άλλη αλλαγή ως προς το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν μπει καθηγητές και ότι αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις καθηγητών ειδικοτήτων όπως Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι όμως θα απορροφηθούν χωρίς καμία απόλυση, όπως είπε.

>  crete2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...