Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Μιχελάκη και Δένδια για τις πυρκαγιές

Άμεση αντίδραση της Πολιτείας για τις φωτιές που έπληξαν τη Μεσσαρά, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Νίκο Δένδια. 

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μεσσαράς. Η φωτιά ξέσπασε πάνω από το χωριό Αληθινή και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην Πόμπια, τα Πηγαϊδάκια και το Αντισκάρι. Από την φωτιά που ξέσπασε και η οποία αναζωπηρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου στην περιοχή Πηγαϊδάκια και Τρυπητή, κάηκαν μεγάλες εκτάσεις, καλλιέργειες, θερμοκήπια, μελίσσια, ελαιόδενδρα, ποιμνιοστάσια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν και ζώα.

Όπως υπογραμμίζει ο Μεσσαρίτης Βουλευτής, «δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή, η οικονομία της οποίας στηρίζεται κυρίως στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, είναι αναγκαία η άμεση αντίδραση της Πολιτείας τόσο στην αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροδότησης, όσο και η άμεση καταγραφή – αποτίμηση των ζημιών και η αποζημίωσή τους, προκειμένου οι πληγέντες να επανέλθουν το συντομότερο στις δραστηριότητές τους.»

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκη ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς ποιος έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τις οληγορίες και την αναζωπύρωση των πυρκαγιών και ζητά την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν ως πυρόπληκτες. Μάλιστα ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την καταγραφή-αποτίμηση των ζημιών και την όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...