Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ένα ναυάγιο που ... γλύκανε τη θάλασσα στους Καλούς Λιμένες !

Ένα ναυάγιο που άλλαξε για λίγο τη ... γεύση της θάλασσας Ένα ναυάγιο που άλλαξε για λίγο τη ... γεύση της θάλασσας

H θάλασσα είναι πάντα αλμυρή. Άλλος ένας μύθος που καταρρίφθηκε το 1985, στον από πολλές απόψεις τόπο των ... θαυμάτων, τη Μεσαρά! Η θάλασσα έστω και για λίγες ώρες ή μέρες (εδώ θα σας γελάσουμε) γλύκανε στον κόλπο των Καλών Λιμένων, όταν εκατοντάδες τόνοι ζάχαρης από πλοίο που ναυάγησε σκορπίστηκαν στα αλμυρά και κρύα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Σύμφωνα με το ekriktiko.gr ήταν ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, στις 17 Ιανουαρίου γύρω στις 11.30 το πρωί. Ολόκληρη η Κρήτη βρισκόταν στο έλεος πρωτοφανούς κακοκαιρίας με ισχυρότατους ανέμους, δυνατές βροχές πλημμύρες και κομμένες επικοινωνίες. Γενάρης μήνας κι η θάλασσα φουρτουνιασμένη, με την αγριάδα που μόνο το Λιβυκό πέλαγος έχει. Το φορτηγό πλοίο BYRON I προσάραξε στα αβαθή.

Το SOS που εξέπεμψε για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν έφτασε ποτέ ως το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Ευτυχώς όμως το σήμα έπιασε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έστειλε ελικόπτερο διάσωσης στην περιοχή. Την ώρα που το BYRON I κοβόταν στη μέση το πλήρωμα κατάφερε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Το ναυάγιο του BYRON I στους Καλούς Λιμένες περνά στα «ψιλά» των εφημερίδων της εποχής, γι αυτό και δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Όσο για το λόγο που έκανα ολόκληρο ναυάγιο να γίνει απλώς ένα μονόστηλο στις εφημερίδες ήταν οι τεράστιες καταστροφές που είχε προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...