Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Καφενείο μπροστά στο δημαρχείο, διαμαρτυρία για τραπεζοκαθίσματα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο πολίτες των Χανίων και μέλη της συλλογικότητας «ΠοδηΛάτρεις» διαμαρτυρήθηκαν προχθές για τις αυθαίρετες καταλήψεις δημόσιων χώρων και την υπερβολική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια: έστησαν ένα καφενείο στην... είσοδο του δημαρχείου Χανίων.

Το καφενείο ονομάστηκε «Δημαρχείο», αφού βρίσκεται στο πεζοδρόμιο έξω από δημαρχείο Χανίων. Δεκάδες κόσμου πέρασαν από τα «εγκαίνια!», ενώ ο καφές και το νερό προσφέρονταν δωρεάν.

«Οι δημόσιοι χώροι στα Χανιά έχουν εξαφανιστεί, αφού σε πάρκα και πλατείες, μικρές ή μεγάλες, υπάρχουν τραπέζια - καρέκλες από διάφορα καταστήματα. Ετσι αποφασίσαμε και εμείς να στήσουμε τη δική μας επιχείρηση έξω από το δημαρχείο, μήπως και καταφέρουμε να αφυπνίσουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, και να καταλάβουν ότι οι δημόσιοι χώροι είναι για όλους και όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς», επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γιώργος από τους «ΠοδηΛάτρεις».

Οι «ΠοδηΛάτρεις» ζητούν από τη δημοτική αρχή: να εξασφαλίσει δημόσιο χώρο για τους πολίτες και να σταματήσει το ξεπούλημα κάθε δημόσιας σπιθαμής γης. Να γίνονται έλεγχοι για να μένουν τα τραπεζοκαθίσματα στον προβλεπόμενο χώρο τους. Ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα των αδειών (τι είναι παράνομο και τι όχι). Επανεξέταση των αδειών με ποσόστωση (σε πλατείες-πεζόδρομους που έχουν γεμίσει). Αυστηρά πρόστιμα σε όσους καταπατούν - παρεμβαίνουν στο δημόσιο χώρο αυθαίρετα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...