Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ζωντανά στο Ρέθυμνο

    Τετάρτη, 21/08/2013
    21:00
    Γήπεδο Σοχώρας, Ρέθυμνο
    Στην είσοδο: 13 ευρώ Προπώληση: 10 ευρώ
40 χρόνια τώρα και πώς να μην είναι έτσι, αφού στο μωσαϊκό όλων των ανθρώπων που ενώνει ο Βασίλης, διαφορετικής ηλικίας, αν και ο καθένας ξεκινά από την δική του αφετηρία, όλοι έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: Τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Βασίλης, που δεκαετίες τώρα συνοδεύουν την οργή, την ελπίδα, τις απελπισίες, την μοναξιά του καθενός μα και την καταφυγή του. Τραγούδια καταγγελία μα και ανακουφιστικά. Ερωτικά μα και λυπημένα. Τραγούδια εκρηκτικά μα και «λερωμένα». Ειρωνικά μερικές φορές μα και με τον λυγμό μέσα τους. Τραγούδια που τα ακούς με τα μάτια ανοικτά. Αδρά και σταράτα.

Τραγούδια που θα τα ακούσουμε στην μεγάλη γιορτή  που ετοιμάζεται στο γήπεδο Σοχωρας στις 21 Αυγουστου, όπου ο Βασίλης θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας  που ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη σημαντικές στιγμές, χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες, πολλή συγκίνηση.

Η φωνή του μα και τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Βασίλης με τον μοναδικό εκρηκτικό του τρόπο, με πάθος ένταση ακρίβεια και λυρικότητα, μα και με εκπληκτική ευαισθησία, εκτός του ότι σημάδεψαν τόσο διαφορετικές γενιές ακροατών, συνδέθηκαν κατ΄ ευθείαν με τις αισθήσεις μας, τις πνευματικές μεταπλάσεις μας, τις νοσταλγίες μας,  με τα γεγονότα του παρελθόντος μα και του καιρού μας. Κυρίως όμως συνδέθηκε με  τα χρόνια της αθωότητας, της αγνότητας, και με τα μεγάλα παιδικά όνειρα μας. Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος…

Σα να μην είχαμε ποτέ μεγαλώσει, θα θυμηθούμε και θα νοσταλγήσουμε όλα αυτά που θελήσαμε μα μετά τα ξεχάσαμε μέσα από  τις πραγματικές ιστορίες και τις τρυφερές διηγήσεις των τραγουδιών που έγραψαν για τον Βασίλη οι σπουδαιότεροι συνθέτες, ποιητές, και στιχουργοί που γέννησε αυτός ο τόπος.

Ως κληρονόμοι τους θα ταξιδέψουμε στο χρόνο. Από τον Μίκη Θεοδωράκη  στον Μάνο Λοίζο. Από εκεί στον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιώργο Τσαγκάρη μα και στα νέα παιδιά που έγραψαν για τον δίσκο «Αφετηρία». Θα νιώσουμε την αθωώτιτα μας μέσα από την μελοποιημένη ποίηση του Λειβαδίτη και του Καρυωτάκη. Του Καββαδία, του Τριπολίτη μα και του Γιάννη Νεγρεπόντη. Του Αλκη Αλκαίου και του Οδυσσέα Ιωάννου. Του Νικόλα Άσιμου μα και του Σταμάτη Μεσημέρι. Τραγούδια που σαν τα παραμύθια δεν έχουν καμία ηλικία καμία προσωρινότητα. Αντίθετα είναι γέφυρες μεταξύ διαφορετικών γενεών. Από τα τραγούδια της «εξορίας» του Θεοδωράκη στο «φοβάμαι». Από το «Κι αν είμαι Ροκ»του Λοίζου στα «έφηβα γεράκια» του Μικρούτσικου. Από το «Φυσάει» του Λειβαδίτη στο «Ποντίκι και τον Αετό» του Ιωάννου.

Τραγούδια  που επανέρχονται διαχρονικά, κυκλικά με δραματική επικαιρότητα, και  φορτωμένα μνήμες που χαράχτηκαν μέσα στον καθένα μας. Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που  χάρισαν στον Βασίλη αυτή τη σημαντική πορεία, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του και πολιτικά τοποθετημένος, οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στο τραγούδι.

Στέφανος Δημητρίου στα drums

Γιάννης Αυγέρης-κιθάρα-πνευστά-φωνητικά.

Meri Brozi-βιολί-φωνητικά.

Φρόσω Στυλιανού-τραγούδι/φωνητικά.

Αντρέας Αποστόλου-πιάνο

Βαγγέλης Πατεράκης-μπάσο

Γιάννης Δίπλας-  σκηνοθεσία φωτισμών

Μίμης Βασιλείου-φωτισμός-συγχρονισμός.

Αλέκος Μπίτος – επιμέλεια ήχου

Λισιέν Κλίμης –τεχνικός σκηνής.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 ευρω. Ταμία Γηπέδου την ημέρα της συναυλίας 13 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται από τα Βιβλιοπωλεία «Κλαψινάκη» τηλέφωνο 28310 50200 και από τον Πολυχώρο «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗ ΒΑΦΗ» τηλέφωνο 28310 23238



CRETEVENTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...