Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χανιά: Στην Κομισιόν τα «ακαλαίσθητα φωτιστικά»!

Μέχρι την Κομισιόν θα φτάσει το θέμα της αντικατάστασης των φωτιστικών από νέα στην παλιά πόλη των Χανίων, τα οποία από πολλούς χαρακτηρίζονται ακαλαίσθητα, μεταξύ αυτών και από τους Οικολόγους Πράσινους, μάλιστα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος θα φέρει το θέμα με ερώτησή του στην Κομισιόν.

Η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της ανάπλασης της Παλιάς Πόλης των Χανίων, ο Δήμος αποφάσισε να αντικαταστήσει τα παλιά γραφικά και καλαίσθητα φωτιστικά, που μέχρι τώρα διακοσμούσαν , τα στενά σοκάκια της, με κάποια καινούργια , γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνον.

Αναρωτιούνται οι κάτοικοι για ποιο λόγο να αντικατασταθούν αυτά τα φωτιστικά , με την ξεχωριστή ομορφιά, που τόσο πολύ εναρμονίζονται με το περιβάλλον της Παλιάς Πόλης, που είναι σφυρήλατα, χειροποίητα, διάτρητα και όμορφα σχεδιασμένα με τον κρητικό αίγαγρο, έργο των εργατών του δήμου, που κατασκευάστηκαν στην πύλη Σαμπιονάρα, με αυτά τα αντιαισθητικά και καθόλου ταιριαστά με το περιβάλλον της Παλιάς Πόλης φωτιστικά;

Μήπως ο Δήμος αλλά και η αρχαιολογική υπηρεσία που έχει την ευθύνη προστασίας της παλιάς πόλης και μάλιστα είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε άλλες περιπτώσεις, οφείλουν μια εξήγηση στους Χανιώτες γι΄αυτή την αλλαγή;

Με δεδομένο μάλιστα ότι η αντικατάσταση γίνεται με Ευρωπαίκούς πόρους, ΕΣΠΑ, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελος θα φέρει το θέμα με ερώτησή του στην Κομισιόν.

Ναι, να χρησιμοποιούμε δημόσιους Ευρωπαίκούς πόρους αλλά για καλό σκοπό, όχι να τους διαθέτουμε για λάθος έργα, όπως αυτή η αντικατάσταση.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...