Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Έργα άνω 60 εκ. ευρώ έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη


Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη στην χώρα που έχει ολοκληρωμένες προτάσεις-παρεμβάσεις για τα σχέδια ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), είπε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευρισκόμενος σήμερα στην ΠΕ Λασιθίου όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καστρινάκη τους δημάρχους και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΠΕ Λασιθίου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όλοι οι δήμοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ με 2,5 εκ. ευρώ ενώ υπέγραψε δυο έργα του δήμου Αγ. Νικολάου. Παράλληλα τόνισε ότι προχωρούν τμηματικά τα έργα που έχουν εγκριθεί στους άλλους δήμους της ΠΕ Λασιθίου σε Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο, αλλά και σε άλλους δήμους της Κρήτης.

«Με τα ΟΣΑΠΥ έχουμε μια δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη την ενδοχώρα της Κρήτης με έργα υποδομών, αναπλάσεων, αισθητικών παρεμβάσεων. Οι ολοκληρωμένες αυτές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ)» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ πρόσθεσε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που είχε ολοκληρωμένες προτάσεις-παρεμβάσεις για τα ΟΣΑΠΥ, που έρχονται προσθετικά σε ένα άλλο αναπτυξιακό σχεδιασμό την «Πράσινη Ανάπτυξη», ένα εξίσου σημαντικό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε τέλος ότι σήμερα στο νησί έχουν αποπληρωθεί έργα πάνω από 60 εκ. ευρώ, και ο επόμενος σχεδιασμός που υπάρχει είναι την επόμενη τριετία να έχουν ολοκληρωθεί-παραδοθεί πάνω από 120 έργα στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...