Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

“p_public 2013” και φέτος στα Χανιά για το δημόσιο χώρο

Ο δημόσιος χώρος θα βρεθεί και φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του p_public που θα γίνει στα Χανιά από τις 7 έως 9 Ιουνίου. 

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ 'p_public 2013'.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών θα υλοποιηθεί διήμερο δημόσιων συζητήσεων και παρουσιάσεων, από νέους επιστήμονες. Ταυτόχρονα θα υπάρξει σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων από καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού που φιλοδοξούν να αλλάξουν το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.

Στη φετινή συνάντηση των νέων επιστημόνων που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα γίνει  προσπάθεια  να εντοπιστούν οι επιρροές που καθόρισαν τη σημερινή εικόνα του δημόσιου χώρου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «μέσω των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, καλούμαστε να συμβάλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με άξονα την αποκατάσταση της σχέσης των δημόσιων χώρων της με τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έμφαση θα δοθεί στη χρήση των υπαίθριων αδιαμόρφωτων, δυσλειτουργικών, εγκαταλελειμμένων χώρων και στην εναλλακτική χρήση των υφιστάμενων δημόσιων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...