Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

“CRETAN UNION CUP”: Κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός τον Οκτώβριο στην Κρήτη

Η θάλασσα της Κρήτης που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου, θα φιλοξενήσει τους σύγχρονους ιστιοπλόους του κόσμου σε μια διεθνή διοργάνωση με την επωνυμία 'Cretan Union Cup'. 

Πρόκειται για ένα κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Οκτώβριο στο νησί από τους τοπικούς ναυταθλητικούς ομίλους και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα εξελιχθεί στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο σύμφωνα με τους διοργανωτές μπορεί να καταστήσει την Κρήτη παγκόσμιο ναυταθλητικό προορισμό αλλά και να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και της Ελλάδας.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας 'Cretan Union Cup' θα πραγματοποιηθεί  στα βόρεια παράλια της Κρήτης από 14 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις παραδοσιακού-πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα ενώσει αθλητές και τις «θάλασσες του κόσμου» στηρίζουν οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του νησιού και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες χώρες, ενώ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από μεγάλα δορυφορικά κανάλια.

Χθες στην Περιφέρεια Κρήτης σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτ.), ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα-Πρόεδρος του ΝΟ Γαζίου Γ. Παλλήκαρης, και  ο Πρόεδρος του ΝΟ Αγ. Νικολάου Δημ. Αλτσιάδης παρουσίασαν τις λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης «πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που στηρίζουμε και πραγματοποιούμε με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού. Μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται να προβάλλει την ιστορία τον θαλάσσιο πλούτο της Κρήτης, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού.  Παράλληλα να αναδείξουμε τον τόπο μας ως ένα ιδανικό ναυταθλητικό  προορισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Παλλήκαρης, είπε ότι «στους αγώνες αυτούς, που θα προσπαθήσουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια, θα πάρουν μέρος και οι 10 όμιλοι της Κρήτης, αλλά και πολλοί όμιλοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, που θα προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη  στο εξωτερικό, ενώ ήδη υπάρχουν συμμετοχές από Ιταλία, ΗΠΑ, Κροατία και Ισραήλ κ.α.».

Αναλυτική ενημέρωση για την διεξαγωγή των αγώνων, το πρόγραμμα, και τις διαδρομές στην ιστοσελίδα www.cucup.org


haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...