Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Γιορτή ψαράδων της Αγίας Γαλήνης

Ένα πολύ όμορφο τριήμερο ετοιμάζει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Γαλήνης. Η 3η Γιορτή ψαράδων θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι και τις 24 Ιουνίου στο όμορφο ψαροχώρι του Νότου της Κρήτη.
Έτσι στις 22 του μήνα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Γαλήνης στις 19:30 στα όμορφα σοκάκια του χωριού και θα καταλήξει στο χώρο του λιμανιού όπου και θα υπάρχει έκθεση των ψαράδων. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με το συγκρότημα «Σχήμα Λόγου» με έντεχνο και λαικό πρόγραμμα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 23 του μήνα στις 6 το απόγευμα θα γίνει διαγωνισμός ψαρέματος που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ θα ακολουθήσει και μαγείρεμα κακαβιάς ενώ η έκθεση των ψαράδων συνεχίζεται. Το ίδιο βράδυ στο λιμάνι θα στηθεί γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.
Τέλος, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες του χωριού θα μπορέσουν να πάνε μία όμορφη βόλτα με τα καίκια στα ανοικτά του κόλπου της Μεσαράς προκειμένου να βρεθούν κοντά στους ψαράδες που εκείνη την ώρα θα ρίχνουν τα δίχτυα τους.

Πηγή: madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...