Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Βραβείο Ευρωπαίου πολίτη στο ΕΚΑΒ Κρήτης


Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης που μαζί με την Οργάνωση Νέων Youthnet Hellas είναι οι εθνικοί νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2013. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διάκρισης το ΕΚΑΒ Κρήτης θα... παραλάβει τιμητικό μεταλλείο σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.
ΕΚΑΒ Κρήτης

Το βραβείο του ΕΚΑΒ Κρήτης αφιερώνεται στον αδικοχαμένο Διευθυντή του Δημήτρη Βουρβαχάκη, που αφιέρωσε τη ζωή του στο θεσμό των πρώτων βοηθειών. Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχα περιφερειακά αφού λειτουργεί με ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά πρωτόκολλα διαλογής και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών αποτυπώσεων (τηλεφωνικό κέντρο με χρωματική κωδικοποίηση, τηλεϊατρικό δίκτυο Κρήτης-Κυκλάδων, GPS). Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης προνοσοκομειακής φροντίδας και πρώτων βοηθειών για Γιατρούς, Πληρώματα (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ), Πυροσβέστες, Λιμενικούς, διασώστες ΕΜΑΚ, Αστυνομικούς, Εκπαιδευτικούς και πολίτες. Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί πρόταση του Μέλους του ΕΚ, Σπύρου Δανέλλη.

Youthnet Hellas

Η Youthnet Hellas είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που επιζητά την ενεργό συμμετοχή των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω δράσεων και παρεμβάσεων. Στόχος της Youthnet Hellas είναι η δικτύωση των Νέων με βάση θεματικές πρωτοβουλίες και η παρακολούθηση της υλοποίησης των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών για τους Νέους στην Ελλάδα. Η Youthnet Hellas προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να βρουν μέσω ενός σύγχρονου και εύχρηστου διαδικτυακού τόπου πληροφορίες για θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και την Ε.Ε., εκπαιδευτικά νέα, δράσεις ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σχετικά με το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τους Νέους να συμμετέχουν σε μια σειρά από Εθνικές Δράσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού. H Youthnet Hellas αποτελεί πρόταση του κρητικής καταγωγής Μέλους του ΕΚ, Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Οι νικητές θα λάβουν τιμητικό Μεταλλείο και θα προσκληθούν στην κεντρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο.Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 για την επιβράβευση πρωτοβουλιών σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...