Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ και στο Ρέθυμνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου προγραμματίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΡ αναφέρει:

«Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε συνάρτηση με την παντελή απουσία διάθεσης, τόσο από Διοίκηση του Οργανισμού όσο και από την Κυβέρνηση, για υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και για μια ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων, αποτελούν προάγγελο για νέες τροπολογίες και μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της O.E.B.E. Ρεθύμνου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή. στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Ρέθυμνο, όπως και σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Διεκδικούμε:

- Κοινωνική προστασία των ελευθέρων επαγγελματιών

- Εκλογίκευση της λειτουργίας του ΟΑΕΕ

- Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

- Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

- Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014

- Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

- προστασία του ασφαλιστικού φορέα από την κατάρρευση».

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...