Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: Το Σάββατο 8 Ιουνίου 11.π.μ. ….Υφαίνουμε τα όνειρά μας…

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και το Πανεπιστήμιο των Ορέων, με την Αποστολή Πηνελόπη Gandhi - η Iερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη σήμερα, θα δημιουργήσουν με νήματα, τέχνη στο δρόμο, "Children Street Art".

Το νήμα- νόημα, θα κρατούν στα χέρια τους οι μαθητές του Ευρωπαϊκού Σχολείου, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί, ξεκινώντας από το χώρο του Σχολείου, θα ανέβουν στην Πλατεία Λιονταριών και ξετυλίγοντας το νήμα – νόημα της ζωής, θα αγκαλιάσουν όλο το Ηράκλειο, δημιουργώντας μια τόσο μεγάλη αγκαλιά, όση δημιουργεί... το νήμα της Κρήτης. Τα παιδιά θα πλαισιωθούν μουσικά, από παραδοσιακά όργανα της Κρήτης και θα κάνουν τέχνη με τα νήματα, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα πουλιά, στα σοκάκια και τις γειτονιές του Ηρακλείου...

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 8.μ.μ. στο μικρό κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις"…

Υφαίνουμε τις ελπίδες μας… υφαίνουμε το μέλλον....

Θα παρουσιαστούν οι καρποί του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε από τους μαθητές του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, στην διάρκεια του σχολικού έτους, με θέμα την Υφαντική Τέχνη στην Κρήτη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής: Ξυλούρης Γιάννης – Ψαρογιάννης, Σταυρακάκης Γιώργος, Ζαχαριουδάκης Δημήτρης – Χαΐνης και Καλαΐτζάκης Φώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...