Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μ. Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου Ειρηναίου Ειρηναίου - ΒΙΝΤΕΟ

Για την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 12.00, ορίστηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του προσφιλή στο λαό της Κρήτης, Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου. 

Ο Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου Ειρηναίος Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, μετά από έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη «για την εις Κύριον εκδημία του αοίδιμου Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου» και τέλεσε Τρισάγιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά «υπέρ αναπαύσεως αυτού μετά των δικαίων και των αγίων», και όρισε η εξόδιος ακολουθία «να τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου, όπου θα γίνει και η ταφή, τη Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι, ενώ πριν από την εξόδιο ακολουθία θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο».

Ακόμη αποφάσισε, όπως το μεν πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης φέρει ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, τον δε επικήδειο θα εκφωνήσει ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου

"Ένας ξεχωριστός ιεράρχης, με σπουδαίο κοινωνικό και πνευματικό έργο, εκοιμήθηκε σήμερα. Αφιέρωσε τη ζωή του στους αδύναμους, στους άπορους, δημιουργώντας και στηρίζοντας οικοτροφεία, γηροκομεία, πνευματικά κέντρα, ενώ είχε και έντονη αντιδικτατορική δράση.
 
Η απώλειά του είναι σημαντική για όλους τους Έλληνες, για τον απανταχού ελληνισμό, για την Ορθοδοξία".

Στο μεταξύ ως εξέχοντα, φωτισμένο Ιεράρχη, με σπουδαία Θεοφιλή πορεία, και ανεκτίμητη προσφορά στην Ορθοδοξία, στην Εκκλησία και στην κοινωνία, χαρακτηρίζει τον μακαριστό πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίο Γαλανάκη ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με δήλωσή του, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά συγκίνηση για την απώλεια. «Ο Μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης με διεθνή αναγνώριση, είχε πρωτοστατήσει σε πρωτοποριακές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος της Κρήτης. Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης, και στους οικείους του» σημειώνει ο περιφερειάρχης Κρήτης.


ΔΗΛΩΣΗ του Συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου:

«Ο θρύλος Ιεράρχης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος ταξιδεύει προς την αιωνιότητα.
Ένας ηγέτης που σηματοδότησε μία ένδοξη εποχή.
Ένα σύμβολο της ηρωικής γενιάς των πατέρων και των πάππων μας.
Ένας ξεχωριστός Αρχιερέας εις τύπον και τόπον Χριστού.
Ένας διάκονος των αδυνάτων.
Ένας «καλός Σαμαρείτης» για όλους τους εμπερίστατους μετανάστες στην Γερμανία.
Ένας «εργάτης του αμπελώνος» με ένα πολυσχιδές κοινωνικό έργο.
Ένας «σπορέας» που μέσα από το πνευματικό και συγγραφικό του έργο θα συνεχίζει να προσφέρει τους γλυκύτατους καρπούς.
Η Ορθοδοξία , η Ελλάδα και η λεβεντογέννα Κρήτη απέκτησαν έναν ακοίμητο «φάρο» που έως τα πέρατα της Οικουμένης θα προσανατολίζει και θα οδηγεί τους «θαλασσοδαρμένους» ανθρώπους, προς το φως το ανέσπερο και την μέλλουσα ποθητή πατρίδα»

Επίσης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, σε δήλωσή του τονίζει ότι ο μακαριστός ιεράρχης έφυγε αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο στην Εκκλησία και στην Κρήτη. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και την προσήλωση του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...