Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δεν εφαρμόζεται η έκπτωση για τα εισιτήρια των πολυτέκνων στα πλοία

Παρέμβασή του Λευτέρη Αυγενάκη

Την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία  οι Άποροι και οι Πολύτεκνοι δικαιούνται, για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων πλοίων, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα  Μουσουρούλη, διαβιβάζοντας επιστολή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στην αναφορά του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρεται το πρόβλημα της μη εφαρμογής της 3324.1/20/03/15-05-03 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίσθηκαν οι κατηγορίες εκείνων των ομάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι Άποροι και οι Πολύτεκνοι, οι οποίες δικαιούνται, για λόγους εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων πλοίων που εκτελούν ενδομεταφορές και χωρίς διακρίσεις ως προς τους πλοιοκτήτες.

«Η ως άνω ΚΥΑ καταστρατηγείται από πολλούς πλοιοκτήτες και δεν εφαρμόζεται» και για το λόγο αυτό η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ζητά να γίνουν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» στα σχετικά άρθρα για τους πολυτέκνους, που έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή προς επεξεργασία.

Όπως επισημαίνεται, η Α.Σ.Π.Ε. ζητά: «την συμμετοχή ενός εκπροσώπου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής» καθώς και τον «καθορισμό ως υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας που επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση λόγω δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικής πολιτικής, η χορήγηση έκπτωσης 50% επί του ναύλου σε όλες τις θέσεις των πλοίων, καθώς και η ίδια έκπτωση να χορηγείται και στα αναπηρικά ΙΧΕ οχήματα με τα οποία μετακινείται ο δικαιούχος, εφόσον αυτά φέρουν ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου ή Δελτίο Στάθμευσης  Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...