Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εποχικότητα για την ασφάλιση ενοικιαζόμενων οχημάτων


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη...

Το θέμα του υψηλού κόστους ασφάλισης για τους επαγγελματίες του κλάδου ενοικιάσεων αυτοκινήτων, οι οποίοι προβαίνουν σε κατάθεση πινακίδων μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν, επισημαίνει με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη: «οι εν λόγω επιχειρήσεις, κατά δήλωση τους, έχουν ήδη αρχίσει και καταθέτουν μαζικά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μιας και αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της ασφάλισης. Η κίνηση αυτή της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου όπως αντιλαμβάνεστε, όχι μόνο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους επιχειρηματίες (οικονομικό και γραφειοκρατικό κόστος, χάσιμο χρόνου κλπ) αλλά και επιβαρύνει τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. λόγω του μεγάλου πλήθους των οχημάτων».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, αναφέρεται στο αίτημα του κλάδου, το οποίο είναι να αναγνωριστεί η εποχικότητα αυτών των επιχειρήσεων και να υπάρξει διάταξη που να εξαιρεί από αυτή την υποχρέωση τα ενοικιαζόμενα ή έστω να υπάρξει μια εύλογη παράταση έτσι ώστε να ξεκινήσει επίσημα η τουριστική σαιζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...