Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η μοναδική μαθήτρια της Γαύδου κάνει παρέα με τους συμμαθητές της στην Κύπρο


Η μικρή Ιωάννα είναι η μοναδική μαθήτρια του δημοτικού σχολείου στη Γαύδο χωρίς να έχει κανένα συμμαθητή για να μπορεί να παίζει στα διαλείμματα. Ωστόσο τη λύση την έδωσε ένας εκπαιδευτικός από την Κύπρο.

Όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος κάθε Δευτέρα, όμως, η μικρή Ιωάννα έχει τη δυνατότητα να νιώσει όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί της κάνοντας τηλεδιάσκεψη μέσω Skype με ένα δημοτικό σχολείο στην Κύπρο.

Η δασκάλα του σχολείου της Κυριακή Τριανταφύλλου λέει «σκέφτηκα ότι ήταν μοναδική ευκαιρία για την 6χρονη Ιωάννα να κοινωνικοποιηθεί. Δυστυχώς στο νησί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην ηλικία της. Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να μην αισθάνεται τόσο μόνη της».

Μία φορά την εβδομάδα, λοιπόν, η μικρή μαθήτρια του ακριτικού νησιού συνδέεται μέσω skype με την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Λευκωσίας και κάνει από κοινού με τα υπόλοιπα παιδιά το μάθημα Μελέτη του Περιβάλλοντος. Το σχολείο στην Κύπρο διαθέτει ένα διαδραστικό πίνακα, που μεταφέρει πληροφορίες στην οθόνη του υπολογιστή της Ιωάννα σε πραγματικό χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...