Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Κρήτη

Πρωτοφανές κύμα τουριστών αναμένεται φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Τόρστεν Σέφερ εκπρόσωπο του Συνδέσμου των Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων DRV ενώ όπως είπε ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, θα έρθει τόσος κόσμος που ίσως να μην μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση.

Ο Τ. Σέφερ σε συνέντευξή του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι πολλοί Tour Operator καταγράφουν διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς. Ο εκπρόσωπος του DRV υπενθυμίζει ότι το 2012 είχε καταγραφεί σημαντική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί πρόσφατα και ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου Alltours Βίλι Φερχούφεν, δίνοντας έμφαση στη θεαματική αύξηση της ζήτησης πακέτων διακοπών για τη Ρόδο, η οποία υπερβαίνει το 25% σε σχέση με το 2012. Η Ελλάδα επιδιώκει ένα νέο ξεκίνημα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η αυστριακή Presse, παρατηρώντας ότι εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων, της καθυστέρησης στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και των απεργιών πολλοί τουρίστες θα γυρίσουν και φέτος την πλάτη στην Ελλάδα. Η εφημερίδα επικαλείται στο εν λόγω ρεπορτάζ δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία υποστηρίζει ότι ο τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα.

Μπορούμε να φτάσουμε τα 20 εκατομμύρια σε 2 - 3 χρόνια




Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το 2013 από τις περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Ήδη, οι παραδοσιακές αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν δείξει σαφή θετική μεταστροφή, σύφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η πρώτη από τις βασικές αγορές που ξεκινά από νωρίς τον προγραμματισμό και τις προκρατήσεις. Στην αγορά αυτή καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20% σε ένα δείγμα 600.000 επισκεπτών, οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους για το 2013 στη χώρα μας, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Στη γερμανική, τη γαλλική και τη σκανδιναβική αγορά υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 15%, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία κλπ, αν και είναι πολύ νωρίς, διαπιστώνεται βελτίωση της ζήτησης και αύξηση των οργανωμένων πτήσεων, σημαντικά ανώτερη του 20%. Ερωτηματικά παρουσιάζουν οι αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας, όπου η οικονομική κρίση δεν θα επιτρέψει αυξητικές τάσεις προς τη χώρα μας. Συνολικά, πάνω από 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2013, σε σχέση με το 2012.



Πηγή: εφημερίδα Πατρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...