Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο - Μένουν 8 γιατροί, για 80 χιλιάδες ασφαλισμένους!


Ανύπαρκτη αναμένεται να είναι από τον επόμενο μήνα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Ρέθυμνο, καθώς αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο ο ΕΟΠΥΥ αφού δεν θα ανανεώνονται στο εξής οι συμβάσεις των γιατρών που θα λήγουν. Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα φύγουν 9 γιατροί του οργανισμού από το Ρέθυμνο και θα απομείνουν μόλις 8, οι οποίοι θα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των 80 χιλιάδων ασφαλισμένων του νομού!

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται πλέον στο νομό Ρεθύμνου η πρωτοβάθμια περίθαλψη, καθώς αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο ο ενιαίος οργανισμός παροχών υπηρεσιών υγείας, αφού προβλέπεται μείωση στο ιατρικό προσωπικό που είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, κατά 10%.

Αυτό για το Ρέθυμνο σημαίνει ότι αφενός δεν θα προσληφθούν οι 14 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που εκκρεμούν από το Μάιο του 2012 και αφετέρου δεν πρόκειται ν' ανανεωθούν ούτε οι συμβάσεις 9 γιατρών που λήγουν αυτή την περίοδο και έτσι θα μείνουν 8 μόλις γιατροί στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία για να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, στο νομό. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, στο εξής ένας γιατρός θα αντιστοιχεί πλέον σε δέκα χιλιάδες ασφαλισμένους στο Ρέθυμνο.

Ο ιατρικός σύλλογος του νομού, στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε το μεσημέρι στα γραφεία του, ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για το νέο σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με τις περικοπές στο ιατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ και κάλεσε τους χιλιάδες ασφαλισμένους ν' αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και δυναμικά.
neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...