Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

"Οι πολίτες της Βιάννου να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους".

Ανύπαρκτη είναι και η αστυνόμευση
"Κε πρωθυπουργέ λάβετε τις  απαραίτητες  πολιτικές  αποφάσεις  που  απαιτούνται, ώστε οι πολίτες  της Βιάννου και ιδιαίτερα η νέα γενιά της Βιάννου,  να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους".

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Ηρακλέιου κ. Μιχελογιαννάκης. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα τελευταία  χρόνια όλοι οι βουλευτές του Νομού  Ηρακλείου, ανεξαρτήτου πολιτικής  τοποθέτησης, χρησιμοποιώντας όλα  τα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μετέφεραν  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ένας από τους ιστορικότερους Δήμους της Χώρας, ο Δήμος Βιάννου.  Δεκάδες ήταν οι επιστολές που  απεστάλησαν στα Υπουργεία από τον Δήμαρχο, τους φορείς του Δήμου, αλλά και τους βουλευτές του Νομού, που ζητούσαν το αυτονόητο της εύρυθμης λειτουργίας ενός Δήμου υπό την υποστήριξη και την εποπτεία του κράτους. Δυστυχώς όμως, κάθε άλλο παρά υποστήριξη βιώνουν οι πολίτες της Βιάννου.

Έχοντας ως σκοπό  να σας ενημερώσω για το τι βιώνει η Βιαννίτισα και ο Βιαννίτης, αλλά πολύ περισσότερο οι νέοι της Βιάννου, σας μεταφέρω την αγανάκτηση τους, όπως αυτή εκφράστηκε δημόσια.  
        
«Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου νοιώθουμε  ότι η ελληνική πολιτεία με τις  ενέργειές της προσπαθεί να υποβαθμίσει την ζωή μας λες και έχει «βάλει» σκοπό να μας διώξει βίαια από τον τόπο μας.
Στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Προγράμματος «Καλλικράτης» ο Μαρτυρικός Δήμος  μας παρέμεινε αυτόνομος (λόγω ορεινότητας).
Έκτοτε οι Δημόσιες υπηρεσίες και  οι υπηρεσίες των κοινωφελών οργανισμών αντί να στελεχώνονται και να βελτιώνονται, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες του Δήμου μας, συρρικνώνονται ή υπολειτουργούν με τελική έκβαση την διακοπή της λειτουργίας τους.
Το κατάστημα του ΟΤΕ έκλεισε, το υποκατάστημα της ΔΕΗ έκλεισε  και η περιοχή μας εξυπηρετείται  από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Αρκαλοχωρίου, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκλεισε για να αναβαθμισθεί το παράρτημα Αρκαλοχωρίου, το οποίο πλέον εξυπηρετεί και τους Βιαννίτες.
Το Ειρηνοδικείο Βιάννου, το πιο  απομακρυσμένο στο νομό Ηρακλείου, διέκοψε οριστικά την λειτουργία του παρ’ ότι πρόσφατα (Αύγουστος 2012) ο τότε και σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στη Βουλή ότι «αποφάσισε» να παραμείνει το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο στη Βιάννο.
Το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο δεν  λειτούργησε ποτέ και οι κάτοικοι της Βιάννου πρέπει να διανύσουν  έως και 75+75 χιλιόμετρα για μια  υπόθεση τους μέσα από ένα κακό οδικό δίκτυο και χωρίς απευθείας  συγκοινωνία για το Ειρηνοδικείο Καστελίου.
Η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου είναι από ελλειπής έως ανύπαρκτη.
Ο Πυροσβεστικός Σταθμός  στο Δήμο Βιάννου που εδρεύει  στα Αμιρά και είναι «ο φρουρός» της περιοχής μας, βρίσκεται εδώ  και χρόνια υπό καθεστώς κατάργησης με σκοπό να δημιουργηθεί νέος Πυροσβεστικός  Σταθμός στο όμορο δήμο Μινώα  Πεδιάδας.
Πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «διαβεβαίωσε» ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησής του.
Σημειωτέον ότι στην περιοχή μας είναι το δάσος  του Ομαλού, από τα μεγαλύτερα και  ωραιότερα πευκοδάση της Κρήτης, ενταγμένο σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 -GR4310006-.
Το Λύκειο Βιάννου ένα από τα ιστορικότερα και το δεύτερο χρονολογικά ιδρυθέν της Ελληνικής Περιφέρειας, σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται υπό κατάργηση. Ενώ τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας είναι υπό προτεινόμενη συγχώνευση.
Το Γραφείο Γεωργικών  Εκμεταλλεύσεων υπολειτουργεί και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των αγροτών μας.
Παρ’ ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου μας έχει κηρυχτεί πυρόπληκτος περιοχή, μετά την καταστροφική φωτιά του καλοκαιριού (που δεν θα είχε αυτές τις καταστροφικές  συνέπειες αν κάποιος δεν βιαζόταν να απομακρύνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα), οι κάτοικοι που έχουν υποστεί καταστροφές σε σπίτια και φυτική παραγωγή μέσα από ένα δαίδαλο νόμων και γραφειοκρατίας δεν έχουν αποζημιωθεί και πιθανόν και να μην αποζημιωθούν.
Ο Δήμος μας αν και  είναι ορεινός για το επίδομα θέρμανσης θεωρείται πεδινός, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι για το πετρέλαιο θέρμανσης και μόνο για τα σχολεία της περιοχής αναγνωρίζεται ορεινός. Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν λειτουργεί στο Δήμο μας (η εφορία για τους Βιαννίτες είναι στο Ηράκλειο) ενώ σε όμορο δήμο θα λειτουργούν δύο (2) Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε απόσταση οκτώ (8) χιλιομέτρων μεταξύ τους.»

Όπως καταλαβαίνετε, το μόνο που  δεν έχει απομακρυνθεί καταργηθεί ή  συγχωνευτεί,   ή τουλάχιστον  δεν είναι υπό σκέψη, είναι το Δημαρχείο Βιάννου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως Βιαννίτης, ως πολίτης αυτής  της χώρας και ως Βουλευτής  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλώ όπως λάβετε τις απαραίτητες πολιτικές  αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε οι πολίτες της Βιάννου και ιδιαίτερα η νέα γενιά της Βιάννου,  να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους.  
 
Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...