Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων: Οριστική λύση σε λίγες μέρες

Την ρητή δέσμευσή του εξέφρασε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με εκπροσώπους εργαζομένων των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για άμεση και οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση, μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Το πρόγραμμα είχε λήξει από  την 31/12/2012 και μαζί με αυτό και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

Στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων σε όλη την Επικράτεια εξυπηρετούνται 1.521 ηλικιωμένοι και εργάζονται 276 εργαζόμενοι και στα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούνται 460 εργαζόμενοι.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την κοινωνική προσφορά και το έργο που παράγεται στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και παρά την οικονομική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα η συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών, στο πλαίσιο στήριξης της τρίτης ηλικίας.

Τα Κ.Η.Φ.Η. Κρήτης εκπροσώπησε η κ. Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη της συζήτησης, αφού μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων, η οποία όπως δήλωσε, παραμένει μέχρι την ψήφιση του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...