Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Καναδοί και Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για κρητικά προϊόντα

Συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς, αναμένονται να έχουν εκπρόσωποι κορυφαίων εισαγωγικών εταιρειών και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ από το Ισραήλ και τον Καναδά για ένα τριήμερο, οι οποίοι φτάνουν αύριο το πρωί στην Κρήτη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι ξένοι επιχειρηματίες θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους τοπικούς φορείς, ενώ θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ αποτελείται από εκπροσώπους 9 κορυφαίων επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου, αλυσίδων σούπερ μάρκετ και η αντιπροσωπεία από τον Καναδά από δύο εκπροσώπους εταιρειών.
Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για ποιοτικά-πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως: λάδι, ελιές, τυριά, γάλα, αυγά, αρωματικά φυτά, μέλι, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, αλιεύματα, κρέας φρούτα, λαχανικά, αναψυκτικά, ξύδι, νερό, γλυκίσματα, παγωτό.

Οι Καναδοί εκπρόσωποι, από την πλευρά τους, ενδιαφέρονται για: λάδι, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί, σταφίδα. Μάλιστα για τα ίδια προϊόντα είχε ενδιαφερθεί μεγάλη καναδική εταιρεία, η οποία επισκέφθηκε την Κρήτη πρόσφατα και είχε συνεργασία με τοπικούς εμπόρους, παραγωγούς.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης εκφράζεται αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα από τις επισκέψεις αυτές για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...