Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

130 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη

Nikos Kazantzakis
 (Photo credit: Wikipedia)

"Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από τη γέννηση του Ηρακλειώτη Νίκου  Καζαντζάκη, αναλογίζεται κανείς το μεγάλο έργο που άφησε πίσω του ο Κρητικός στοχαστής. Ένα έργο που παραμένει ζωντανό, επίκαιρο και μεγαλειώδες ακόμα και σήμερα. Έργο που σημάδεψε την λογοτεχνία, την ποίηση, την τραγωδία, την πολιτική αλλά και την διανόηση στο σύνολό της", αναφέρει σε μήνυμά του ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης και επισημαίνει: 

"Ο Νίκος Καζαντζάκης, που προτάθηκε τρεις φορές για το βραβείο Νόμπελ, αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Σκιαγραφώντας το προφίλ του Καζαντζάκη και την πολιτική του οντότητα ως λογοτέχνη, αλλά και στην πολιτική του σταδιοδρομία ως ανθρώπου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν μια βαθύτατα πολιτική ύπαρξη.

Ο Νίκος Καζαντζάκης αποτελεί μια σύγχρονη προσωπικότητα με καθολική αναγνώριση, σημαντικό έργο και έντονη πολιτική δραστηριότητα. Πιο επίκαιρο από ποτέ άλλωστε, το έργο του αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...