Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ ελέγχων τις γιορτές σε μικροπωλητές στα Χανιά


Ένα ακόμα «χτύπημα» στο παραεμπόριο επέφερε η Δημοτική Αστυνομία των Χανίων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, σε κατασχέσεις περισσοτέρων από 400 τεμαχίων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων όπως η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, η πλατεία 1866, η οδός Μουσούρων, η οδός Γιαμπουδάκη, η οδός Εφ. Πολεμιστών κ.α.

Τα περισσότερα είδη που κατασχέθηκαν ήταν γυαλιά ηλίου και οράσεως, αναπτήρες, ρολόγια χειρός, παιχνίδια, διάφορα μικροαντικείμενα (φορτιστές- θήκες κινητών, μαντήλια, μπρελόκ, διακοσμητικά, είδη ένδυσης κ.α.) καθώς και ορειβατικά μπαστούνια.

Η πώληση των εν λόγω προϊόντων παραεμπορίου, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τις νόμιμες εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα του τόπου μας, αποτελεί «πληγή» για την τοπική οικονομία και για το σκοπό αυτό ο δήμος Χανίων μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά τους συνεχείς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου αυτού, το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του Δήμου μας και στερεί από το ελληνικό κράτος σημαντικά έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...