Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Μαλεβιζίου: Αποπερατώνεται πινακοθήκη

Υπεγράφη από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, η σύμβαση για την αποπεράτωση του κτιρίου και τη δημιουργία του εκθετηρίου (Πινακοθήκης) του δήμου Μαλεβιζίου στην Τύλισο.

Η Πινακοθήκη θα φιλοξενεί σε μόνιμη βάση 250 περίπου έργα που έχει δωρίσει στο δήμο ο γνωστός καλλιτέχνης Μπότης Θαλασσινός, σε ένα χώρο 1000 τ.μ., μέσα σε οικόπεδο 3 περίπου στρεμμάτων. Στο συγκεκριμένο χώρο, προβλεπόταν να κατασκευαστεί το δημαρχείο Τυλίσου, μετά όμως τις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης», η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου άλλαξε τη χρήση του έτσι ώστε να λειτουργήσει ως πινακοθήκη, με μόνιμες και περιοδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις. Από την πρώτη δε στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόθεση δημιουργίας της Πινακοθήκης, πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να εκθέσουν τα έργα τους σε αυτήν.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, δεν έκρυψε τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε: «Η Τύλισος, ένας τόπος με σημαντικότατη ιστορική κληρονομιά, σύντομα θα αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη σύγχρονη τέχνη. Με τη δημιουργία της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου που  μπαίνει στην τελική ευθεία, ο τόπος μας αποκτά άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα του πολιτισμού. Εκπληρώνουμε έτσι την ιερή υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις γενιές που έρχονται και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες προκλήσεις του αύριο». Στην περιοχή, έχει διανοιχθεί ένας νέος δρόμος προς τον αρχαιολογικό χώρο, έχει προχωρήσει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των αρχαιοτήτων και η  διαπλάτυνση των γύρω δρόμων ενώ τα έργα στην Τύλισσο θα συνεχιστούν,  από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού, για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανάδειξη και η συντήρηση του συνόλου των αρχαιοτήτων της Τυλίσου, αλλά και η επέκταση του αρχαιολογικού χώρου. Το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης, έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, ο Μπότης Θαλασσινός, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και φορείς, αλλά και κάτοικοι της Τυλίσου.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1,3 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ και ο χρόνος αποπεράτωσής του, είναι οι 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...