Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Διασφαλισμένη η ρευστότητα και η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ


Η απάντηση στην παρέμβαση  του Λευτέρη Αυγενάκη


Για το μείζον θέμα της έλλειψης ρευστότητας  του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων  Επαγγελματιών απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, μετά από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, και αναφέρει ότι η χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Ε. από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προβλέπεται το οικονομικό έτος 2013  να ανέλθει στο ποσό των 1.560 εκατομμυρίων Ευρώ.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας, με τα παραπάνω ποσά καλύπτονται πλήρως τα προβλεπόμενα ελλείμματα και διασφαλίζεται ή τακτική καταβολή των συντάξεων.

Ωστόσο, είναι μεγάλο το ποσοστό των επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές με τον αριθμό των τακτικών επιχειρηματιών να περιορίζεται στις 460.000 και το 45%-50% των ασφαλισμένων να αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα πολλοί οφειλέτες δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των οφειλών.

Όπως δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξασφαλίζεται η ρευστότητα του Οργανισμού, ωστόσο πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο που ανέρχονται στα 4 δις ευρώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...