Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Θέλουν να δώσουν ζωή στους συμπολίτες τους

Οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν...ζωή!

Περίπου σαράντα ομάδες εθελοντών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία αύριο το πρωί στο αίθριο της Λότζιας στο κέντρο της πόλης κάνοντας με αυτή τους την κίνηση σαφές ότι δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα.

«Η ιδέα για την ομαδική αιμοδοσία γεννήθηκε ένα μήνα πριν, όταν συναντήθηκαν οι ομάδες στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς με τη φροντίδα του δήμου Ηρακλείου και θελήσαμε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε στους ανθρώπους και στην πόλη μας. Τότε σκεφτήκαμε με τον ερχομό του νέου έτους να μυήσουμε τους πολίτες στην αιμοδοσία. Βλέπετε στη χώρα μας δεν υπάρχει- δυστυχώς- η νοοτροπία στο θέμα της προσφοράς αίματος. Αν οι μισοί υγιείς σε αυτόν τον τόπο έδιναν αίμα, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, Νίκος Γιαλυτάκης.

Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθεί μία ομαδική αιμοδοσία με τη συνδρομή του Αιματοκρήτη αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της κινητής μονάδας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:30 στη Λότζια. Τα μέλη των σαράντα εθελοντικών ομάδων θα μπορέσουν να περάσουν και να δώσουν αίμα, αίμα θα μπορέσουν να δώσουν επίσης και όσοι διαθέτουν κάρτα αιμοδότη αλλά και όλοι όσοι δεν έχουν δώσει αίμα ποτέ στο παρελθόν.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό του Βενιζέλειου νοσοκομείου θα παίρνει ένα μικρό ιστορικό από εκείνους που θέλουν να δώσουν αίμα, οι οποίοι με τη σειρά τους θα υπογράφουν μία υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια θα γίνεται η αιμοληψία που διαρκεί λίγα λεπτά. Αρκεί ο αιμοδότης να μην έχει καταναλώσει το προηγούμενο βράδυ οινόπνευμα και μεγάλες ποσότητες φαγητού.

«Δεν κάνουμε τράπεζα αίματος. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες. Ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο, που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Όποιος έρθει να δώσει αίμα και δεν το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν θα δει ότι το... αντίδωρο αυτής της σημαντικής προσφοράς είναι η ηθική και ψυχολογική ανάταση που νοιώθει μετά,» κατέληξε ο αντιδήμαρχος όντας και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...